vzw Participate Autisme

Ben je op zoek naar betrouwbare informatie, praktische hulp en adviezen over autisme? Participate! helpt je met de meest volledige website, speciaal ontwikkeld door een team van wetenschappers, deskundigen en vrijwilligers. We bieden je hulpmiddelen en werken aan meer begrip voor mensen met autisme. Zo verbeteren we de levenskwaliteit van iedereen die te maken heeft met autisme.

De vzw heeft als partners de ouder- en familieverenigingen de VVA en APEPA en de 8 referentiecentra autismespectrumstoornis.
Expertisegebied
Mensen met een handicap
Juridisch statuut
vzw

Expertise

Autisme Autismespectrumstoornis Asperger

Contact

Ropsy Chaudronstraat 21 1070 Anderlecht
info@participate-autisme.be
Bij voorkeur te contacteren via
Email
Thesaurus
Sensibilisering
Autisme

Verantwoordelijke

Martine Thys
Projectmedewerker Vlaamse Vereniging Autisme
0473/72.69.42
info@participate-autisme.be

Historiek

Participate! werd opgericht op 15 november 2006 met de steun van Mobistar.
De samenwerking tussen de acht Referentiecentra Autisme en de twee grote ouderverenigingen groeide uit tot een uniek project op nationaal niveau.
Sinds 2019 is de Vlaamse Vereniging Autisme verantwoordelijk voor de verdere realisatie van de Nederlandstalige projecten van Participate! en dit met de steun van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Missie

Participate! wil een referentie zijn voor iedereen die op zoek is naar duidelijke informatie over autisme.

Participate! wil de ouders, jongeren en volwassenen met autisme ondersteunen door hen te laten delen in de ervaringen van andere ouders en personen met autisme.

Participate! wil de levenskwaliteit van mensen met autisme en hun netwerk verbeteren door informatie over autisme te verstrekken en hulpmiddelen te ontwikkelen en door sensibilisering.


Activiteiten

Wetenschappelijke informatie en tools ontwikkelen en deze beschikbaar stellen via de website https://nl.participate-autisme.be/

Doelgroep

Ouders van een kind met autisme, jongeren en volwassenen met autisme en hun netwerk, leerkrachten, beroepskrachten, studenten, ... iedereen die op zoek is naar duidelijke informatie over autisme.

Werkterrein

Belgiƫ