Hannibalvakanties vzw

Hannibal biedt kinderen en jongeren met en zonder een beperking een vakantietraject op maat aan, vol plezier en kansen om zich te ontplooien.
Expertisegebied
Mensen met een handicap
Juridisch statuut
vzw

Expertise

Jongerenvakantie, Vakantie

Contact

Arthur Goemaerelei 66 - 2018 Antwerpen
036095440
info@hannibalvakanties.be
Bij voorkeur te contacteren via
Email
Thesaurus
Lifestyle, wellness en vrije tijd
Kinderen en jongeren

Verantwoordelijke

Sergooris Pieter, Coƶrdinator, pieter@hannibalvakanties.be, 03/609 54 40

Historiek

Ontstaan in de jaren 1960 vanuit de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG vzw). Een officiƫle vzw sinds de jaren '70, genaamd KVG-Jongerendienst of Jong-KVG. Sinds 2006 hanteren we de naam Hannibal voor de jongerenvakantiewerking. De naam van de vzw is nu Hannibalvakanties.

Missie

Hannibal brengt jongeren met en zonder handicap samen in de vrije tijd, meer bepaald op vakantie. Ze beleven een fijne vakantietijd en leren in een ongedwongen sfeer samen leven, plezier maken, voor mekaar zorgen indien nodig.

Activiteiten

Vakanties voor jongeren met en zonder beperking. Ook internationale groepsuitwisselingen voor deze doelgroep. Vorming voor de begeleiders/vrijwilligers.

Doelgroep

Kinderen, tieners en jongeren (6-30 jaar) met een beperking. De begeleiders/vrijwilligers zijn jongeren (16-30 jaar) zonder beperking. In principe is iedereen welkom, maar de focus ligt op de vakantiebeleving voor jongeren met een beperking, en ontmoeting tussen jongeren met en zonder beperking.

Werkterrein

Vlaanderen. Voor de internationale groepsuitwisselingen werken we samen met organisaties uit heel Europa.

Openingsuren

Maandag t.e.m vrijdag van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00