Wim

Van Loon

Trappen maken zit bij mij in het bloed. Passie voor hout en ambacht stroomt door mijn aderen, en is mijn passie voor zolang ik me kan herinneren. Vanaf jonge leeftijd werkte ik aan de zijde van mijn vader Marc Van Loon, één van de beste trappenmakers van België. Die leerde me de geheimen van het vak. Ondertussen zet ik zelf de zoektocht naar perfectie verder bij Trappenmakerij Wim Van Loon. Elke trap die we voor onze klanten maken is uniek en draagt de handtekening van de maker. Onze trappen hebben een verhaal en een ziel. Bij Trappenmakerij Wim Van Loon transformeren we een trap tot uniek meubelstuk.

Contact

Trefwoorden
Architectuur
Design
Erfgoed
Zelfstandig ondernemen
Bouw en constructie

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Nederlands

Achtergrond

Lidmaatschap
Wim is lid van Woodwize, Buildwise en mede-initiatiefnemer inzake de standaardisering en de veiligheidsnormen voor het verdrijven van trappen, met name door toedoen van zijn gepatenteerde verdrijvingstechniek: de "Stradivarius"-methode, die trappen veiliger, gemakkelijker beloopbaar en comfortabeler maakt.

Studie(s) en diploma's

Diploma houtbewerking (Gitok)
Mentorships en opleidingen via Woodwize
Bijscholingen over houtbehandeling bij Rubio Monocoat
Inzake veiligheid en preventie op de werkvloer bijscholingen bij AP Hogeschool

Huidige functieomschrijving

Bestuurder van Trappenmakerij Wim Van Loon BV sinds 2015

Ervaring

Zaakvoerder en bestuurder van Trappenmakerij Wim Van Loon BV sinds 2015
Eenmanszaak als trappenmaker van 2008 tot 2015
Initiatiefnemer en organisator van de Belgische Stairlandgames, om het beroep van trappenmaker opnieuw hip te maken
Toelating als erkend ambachtsman via de FOD Economie sinds 2016
Beroepsbekwaamheid als plaatser en hersteller van schrijnwerk sinds 2015
Sectorale beroepsbekwaamheid algemeen schrijnwerk sinds 2015

Relevante Publicaties

Diverse publicaties in vakliteratuur zoals Schrijnwerk magazine, Embuild, CloseUp, Woodwize,,...

Relevante onderzoeken

Houder en uitvoerder van gepatenteerde verdrijvingstechniek "Stradivarius", destijds ontwikkeld door mijn vader Marc Van Loon, één van de beste trappenmakers van zijn generatie.

Mijn media ervaring

- Deelname aan VTM-programma "Lifestyle & Wonen"
- Diverse vermeldingen in de media zoals De Standaard, Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Gazet Van Antwerpen, NPO Radio 1 (Nederland), interview op Radio 2,...

Andere info

Mijn vader, Marc Van Loon, ontwikkelde een gepatenteerd systeem voor het verdrijven van trappen, waardoor trappen maken een echte kunst is geworden. De verdrijvingsmethode ‘Stradivarius’ is genoemd naar de beroemde viool. Het instrument klinkt perfect, maar niemand weet exact hoe ze precies gemaakt werd. Dat is met onze trappen ook zo: elke trap die bij ons buitengaat draagt de unieke signatuur van zijn maker.

Wanneer we onze trappen uittekenen maken we bijvoorbeeld gebruik van een soort "cirkels” om de looplijn te herverdelen. Hierbij zorgen we niet alleen voor een herverdeling van de looplijn, maar creëren we aan de binnenzijde van de trap ook een ideale verdeling van de treden, en zorgen we ervoor dat niet alle treden aan de binnenzijde in een hoek in de trappaal komen. Hierdoor verdwijnen de kleine spieën, wat zorgt voor een veel aangenamer gevoel wanneer je jouw trap beloopt, meer veiligheid en kan je bij wijze van spreken zelfs blindelings je trap bewandelen.