Vickie

Dekocker

Ik ben huidig Senior Expert Onderwijs-Arbeidsmarkt bij Agoria waar ik focus op thema's zoals Education technology, Levenslangleren, STEM. Voorheen was ik verantwoordelijk voor innovatie binnen Syntra Vlaanderen en Secretaris van het Vlaams partnerschap Duaal leren. In mijn huidige functie ben ik aanspreekpunt voor verschillende partners (onderwijs-en werkpartners alsook private partners) voor thema's rond aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Ik behaalde eerder mijn doctoraat in Sociale Wetenschappen aan de KU Leuven waar mijn onderzoek focuste op HR beleid (oa opleidingsbeleid) binnen multinationals in België. Ik doceer nog arbeidsociologie aan de KUL.

Ik heb academische en beleidsexpertise rond het thema aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en levenslang leren, een uitgebreide kennis over arbeidsmarkt en sociaal overleg en kennis en praktijkervaring over de rol van innovatie (technologie/Edtech) in leren en de arbeidsmarkt alsook methodieken om innovatie te implementeren. Verder beschik ik over een uitgebreid netwerk van publieke en private opleidings-en arbeidsmarktpartners .


Contact

Trefwoorden
Sociologie
Politiek en overheid
Onderwijs
Arbeid en tewerkstelling

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans
Nederlands

Achtergrond

Studie(s) en diploma's

Licentiaat in de sociologie
Doctor in de Sociale Wetenschappen

Ervaring

- 7 jaar onderzoekservaring aan de KUL
- 6 jaar beleidsvoorbereidende en managementervaring (Lid van directie SYNTRA Vlaanderen) ervaring binnen de overheid

Relevante onderzoeken

- doctoraat rond HR en arbeidsverhoudingen in multinationale ondernemingen https://www.kuleuven.be/doctoraatsverdediging/fiches/3H09/3H090626.htm