Vermeire

Katrien

Als CEO van een bloeiend bedrijf in de event- en entertainmentsector, kan ik met trots zeggen dat ik een diepgaande kennis heb van onze branche. Tijdens de pandemie heb ik het woord gevoerd voor #soundofsilence, een belangengroep die zich inzet voor de sector. Het is duidelijk geworden dat onze sector, ondanks zijn diversiteit, nog steeds niet volledig erkend wordt. Om verder te komen, moeten we eerst samen een gemeenschappelijke basis vinden. De echo van de pandemie is nog steeds hoorbaar, dus het is belangrijk dat we als sector vooruitkijken.

Het is van cruciaal belang dat we als event- en entertainmentsector een paritair comité en nacebelcodes hebben, zodat de beleidsmakers zich bewust zijn van ons aandeel in het binnenlands bruto product en hoeveel mensen we tewerkstellen. We moeten laten zien dat we een sector zijn die momentum creëert, net zoals de horeca de gastvrijheidsindustrie nastreeft. We moeten de gemeenschap in de komende jaren beter belichten, zodat we een sterk economisch systeem kunnen opbouwen en bekend staan ​​als een belangrijke sector.

Naast het promoten van onze sector, ben ik ook een fervent voorstander van vrouwelijk ondernemerschap. Als Finaliste van de Womed Awards voel ik me verplicht om hier verder in te streven, maar het is ook een overtuiging die diep in me geworteld is. Ik geloof dat je als ondernemer alleen zo sterk bent als de maatschappij waarin je leeft. Je maakt er deel van uit en je kunt deze ook helpen veranderen.

Daarom is het van groot belang dat vrouwelijke ondernemers rolmodellen en mentoren zijn voor de volgende generaties. We moeten streven naar een meer inclusieve en diverse economie en samenleving, en hierbij een leidend voorbeeld zijn voor alle jonge meisjes en vrouwen. Laten we samenwerken om een sterke, veerkrachtige sector op te bouwen en de weg te plaveien voor een toekomst waarin ondernemerschap voor iedereen toegankelijk is. Samen kunnen we het verschil maken!

Contact

Trefwoorden
Entertainment, evenementen
Zelfstandig ondernemen
Managementtechnieken en bedrijfsvoering
Vrouwen

Talenkennis

Moedertaal
Nederland
Spreek je nog andere talen?
Engels
Spaans

Achtergrond

Lidmaatschap
- Lid van Voka
- Lid van Unizo
- Lid van Artemis
- Docent aan Arteveldehogeschool
Huidige nationaliteit(en)
Belg
Nationaliteit(en) bij geboorte
Belg
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Belg
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Belg

Studie(s) en diploma's

- Diploma sociaal werk
- Postgraduaat fiscale wetenschappen
- Lerarenopleiding

Huidige functieomschrijving

Ceo van de bedrijven John & Jane en Deltarent

Ervaring

Reeds 15 jaar zelfstandig waarvan 9 jaar bij John & Jane en Deltarent als CEO. Als bedrijf waar eerst de K centraal stond nu de M (van middelgroot) en dit met de nodige leerschool en uitdagingen.

Mijn media ervaring

- Zevende dag
- Verschillende radio interviews op verschillende zenders
- Journaal
- Regionale televisie
- Artikels Weekend Knack, De Tijd, ...