Veerle

Scheirs

Onderwijs, leiderschap, veranderingsprocessen, procesbegeleiding, personal coaching, docent

Contact

Trefwoorden
Onderwijs
Hoger onderwijs

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels

Achtergrond

Lidmaatschap
Bestuurder Scheppers-Mechelen vzw
Huidige nationaliteit(en)
Belg
Nationaliteit(en) bij geboorte
Belg

Studie(s) en diploma's

Master Criminologische Wetenschappen
PhD Criminologische Wetenschappen
Postgraduaat Schoolbeleid
Lerarenopleiding
Gecertificeerd personal coach
Gecertificeerd loopbaan coach

Huidige functieomschrijving

Think like there is no box.

Veerle Scheirs wordt gedreven door menselijke groei. In haar beleving mag leren en groeien nooit stoppen. Als systeemdenker durft ze out-of-the-box te denken, triggert ze innovatie en levenslang leren met een warm hart voor de mens in de organisatie. Ze verlegt grenzen, daagt uit en faciliteert verandering.

Veerle is doctor in de Criminologische Wetenschappen en heeft meer dan 11 jaar gewerkt aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze na het behalen van haar doctoraat werd aangesteld als professor en titularis van verschillende opleidingsonderdelen. Ze behaalde een pedagogisch bekwaamheidsbewijs en volgde een onderwijsprofessionaliseringstraject gebaseerd op de meest recente onderwijskundige inzichten. Daarnaast heeft ze een gecertificeerde opleiding tot personal coach voltooid en is ze gecertificeerd loopbaancoach.

In 2017 maakte Veerle de overstap van de academische wereld naar het secundair onderwijs vanuit de intentie om leerlingen en vooral onderwijsprofessionals te laten groeien. Vijf schooljaren was ze directeur van het Scheppersinstituut in Mechelen waar ze een enorm proces van transformatie heeft kunnen faciliteren en begeleiden. Ze heeft als schoolleider op een co-creatieve wijze de transformatie naar een digitale leeromgeving vormgegeven en een onderwijsvisie voor de toekomst uitgebouwd, dit steeds met grote aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, professionalisering en het welzijn van de medewerkers. Immers enkel zo kan een school/organisatie uitgroeien tot een krachtige leeromgeving en warme en motiverende werkplek.

Sinds januari 2021 deelt Veerle haar expertise en competenties als procesbegeleider en personal coach binnen domo de refontiro. Ze begeleidt scholen en andere organisaties naar (onderwijs)innovatie en -transformatie, geeft en ontwikkelt opleidingen voor directeurs en ondersteunt schoolleiders in groei en leiderschapsontwikkeling dmv personal coaching trajecten.