Tom

Ryckaert

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de facilitaire markt. Ik werkte op nationaal en internationaal niveau bij verschillende marktleidende bedrijven. Mijn klantgerichte aanpak resulteerde in geoptimaliseerde facilitaire organisaties & - werkomgevingen.
Eveneens ben ik bestuurslid bij IFMA Belgium (International Facility Management Association) en de innovatie en technologie lead voor Belgiƫ. Facility Management en de werkplek zijn een passie, geen baan!
Samen met mijn vrouw, Kathleen Louckx, ben ik oprichter van het consultancy & advies bedrijf 2nRich, willen we focus leggen op welzijn, gelukkige werknemers en de toekomstbestendige werkplek & Facility Management.
Waar zit mijn expertise?
Facility Management
Facilitaire dienstverlening
Werkplek strategie
Werkplek design
Hybride werken
Smart Buildings
welzijn op de werkplek
employee yourney
employee satisfaction
ESG
duurzame werkplekomgeving
verschillende generaties op de werkvloer

Contact

Trefwoorden
Bouwkunde
Informatica
Management en organisatie
Human resources
Vastgoedkunde

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels

Achtergrond

Lidmaatschap
Bestuurslid IFMA (International Facility Management Association) Belgium Chapter
https://ifmabelgium.be/
Huidige nationaliteit(en)
Belg

Studie(s) en diploma's

Bachelor Facility Management

Huidige functieomschrijving

Co-founder & Managing Partner 2nRich
MarCom Director PROCOS Group

Relevante Publicaties

Boek "Disruptive Workplaces: your guide to create your sustainable & future proof work environment" via LannooCampus (release date: September 2024).
Waar gaat het boek over?
Het gaat niet zo zeer over dat de werkplek verstoord is maar door het razendsnelle tempo dat er verstoringen op ons zijn afgekomen, heeft dit een impact gehad hoe we naar facility management en de werkplek kijken.
Met deze stap voor stap aanpak maak ik het jullie gemakkelijk om jullie duurzame en toekomstbestendige werkomgeving te creƫren.
We bekijken dit vanuit verschillende invalshoeken of je nu een Facility Manager, FM Service Provider, HR Manager, Chief Hapiness Officer bent of tot het management behoort. Iedereen zal zich kunnen identificeren met de verschillende internationale use cases en daar de nodige tips & tricks uithalen. En uiteraard bezorg ik jullie een eenvoudig stappenmodel om er praktisch mee aan de slag te gaan.

Mijn media ervaring

Keynote spreker:
- EuroFM conference - Istanbul
- IFMA Belgium - Metaverse event
- World Workplace Europe: 1. Happy employees are happy to stay, 2. Welcome to the Metaverse