Tiene

Holvoet

Diversity-Equity-Inclusion (DEI) : de weg naar inclusie loopt over het gelijkwaardig en rechtvaardig inzetten van diversiteit in al zijn facetten.

Bedrijven en organisaties inclusief maken: hoe doe je dat? Planmatig en over verschillende actiedomeinen heen: Rekrutering & selectie, onthaal- & VTO-beleid, interne communicatie en branding. Een plan met kleine en grote acties en aanpassingen, op maat en ritme van de onderneming, opgesteld met werknemers. Ik ben DEI-consultant om daarbij te helpen.

Waarom? De werkomgeving is een belangrijk onderdeel van de samenleving. In een sociaalrechtvaardige democratische maatschappij kan iedereen zichzelf zijn en talent bloeien. Personen, ondernemingen én de samenleving kunnen groeien.

Racisme en discriminatie hebben geen plaats in een inclusieve omgeving. Ik interviewde experten in een podcast over hoe te reageren op racisme voor het project ‘ReactToRacism’.

Contact

Trefwoorden
Human resources
Arbeid en tewerkstelling
Discriminatie
Diversiteit en gelijke kansen
Racisme

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans
Andere
Basis Spaans & Arabisch, noties Turks & Koerdisch

Achtergrond

Studie(s) en diploma's

Master Internationale Betrekkingen (Thesis over framing van Internationaal Recht, casus Palestina),
Expert Class UAMS 'Management Social Economy',
Lic. Antropologie,
Prof. Bac. Sociaal Cultureel Werk

Huidige functieomschrijving

Ik begeleid als zelfstandig consulent bedrijven en organisaties in hun beleid naar inclusie d.m.v. een actieplan dat wordt opgesteld i.s.m. personeel.
Een gastcollege, workshop of motivational speech over het belang van inclusie in de werkomgeving en de samenleving, en de rol van 'equity' (rechtvaardigheid, fairness) op zowel interpersoonlijk als structureel vlak, geven me een energieboost.
Onder het motto "ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan": modereren van debatten rond DEI-thema's.

Ervaring

4 jaar diversiteitsconsulent voor bedrijven, organisaties en publieke instellingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
12 jaar ervaring in HR-related consultancy (Brussel)
Eerdere ervaringen als beleids- & projectmedewerker in koepelorganisaties rond arbeid&tewerkstelling, 'integratie' en vredeseducatie. (Antwerpen en Gent).
Ook interim leerkracht in OKAN (OnthaalKlas Anderstalige Nieuwkomers).
De thema's diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie zijn sterk in mijn persoonlijke en familiale leven verweven.