Régine

Lambrecht

Expert in Digitale Toegankelijkheid voor mensen met een beperking en beperkte digitale vaardigheden (de toegankelijkheid van websites, apps, documenten en digitale services).

Contact

Trefwoorden
Elektronische media
Personen met een handicap en/of chronische ziekte
Toegankelijkheidsbeleid
Informatica en internet

Talenkennis

Moedertaal
Frans
Spreek je nog andere talen?
Engels
Nederlands
Spaans
Andere
Portuguese, Italian

Achtergrond

Lidmaatschap
International Association of Accessibility Professionals (https://www.accessibilityassociation.org)
Partner van DiAX (Digital Accessibility Experts)
Women Tals Design (https://womentalkdesign.com/speakers/regine-lambrecht/)

Studie(s) en diploma's

Accessiweb Accessibility Auditor Certification (2004)
Web Accessibility Specialist Certification (renewed in 2024)

Huidige functieomschrijving

Als Accessibility Expert verdiep ik mij in de toegankelijkheid van digitale kanalen voor mensen met een zintuiglijke, fysieke en cognitieve handicap. Ik help teams en organisaties om websites, apps en andere digitale kanalen te ontwerpen die iedereen gemakkelijk kan gebruiken.

• Ik coach overheidsprofessionals en digitale experts (Product Owners, UX/UI Designers, Front-end Developers, Content Creators) en betrek gebruikers met een handicap in het ontwerpproces.
• Ik voer, samen met mijn collega's, expert reviews en audits uit op basis van industriestandaarden (zoals WCAG 2.1) en help digitale teams om toegankelijkheidsproblemen te verhelpen.

Ervaring

• Ik heb mijn toegankelijkheidsadvies gegeven aan tal van Belgische (ONE, ETNIC, Paradigm, MIVB, BPOST...) en Europese (Commissie, Eurostat) openbare instellingen. Maar ook naar de private sector (Beobank, Partenamut)
• Ik heb talloze toegankelijkheidstrainingen gegeven aan ontwikkelaars, ontwerpers, schrijvers en projectmanagers, evenals talloze conferenties. Ik geef ook les in toegankelijkheid aan de Universiteit van Brussel (ULB)