Leopold

Lindelauff

Sinds meer dan 10 jaar ben ik actief binnen de Vlaamse LHBTQI+ gemeenschap, waarbij ik sinds 2018 vormingen, lezingen en workshops op Limburgse secundaire en hoge scholen en aan personeelsleden van verschillende maatschappelijke, overheidsinstellingen en sociaal culturele organisaties over de uitdagingen en obstakels rond dit thema geef. Hierbij is interactie zeer belangrijk. Hét doel is om de deelnemers aan het nadenken te zetten over waarom ze denken zoals ze denken en hoe ze dat kunnen veranderen. Het verbreden en verdiepen van hun blik en voorzien van bewustwording over henzelf. Ook het genderstereotype denken over de M / V verhoudingen in onze samenleving komt hierbij aan de orde.
Tevens ben ik mede oprichter en coördinator van "ertussenin" de Limburgse vereniging voor de bi+ gemeenschap. Wil je me uitnodigen voor het geven van een lezing of het verzorgen van workshop, dan kan dat enkel in Limburg plaats vinden.
Journalisten kunnen me uiteraard altijd contacteren voor vragen over de Vlaamse / Belgische / Internationale LHBTQI+ gemeenschap.

Contact

Trefwoorden
Rechten van de mens
Discriminatie
Holebi
Transgender

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Duits
Engels
Nederlands

Achtergrond

Lidmaatschap
Voormalig voorzitter en gewezen bestuurslid Regenbooghuis Limburg vzw.
Mede oprichter en lid bi+ werkgroep çavaria.
Mede oprichter en coördinator "ertussenin", de Limburgse vereniging voor bi+ personen.
Huidige nationaliteit(en)
Nederlandse
Nationaliteit(en) bij geboorte
Nederlandse
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Nederlandse
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Nederlandse
Wordt u op de een of andere manier in uw dagelijkse activiteiten beperkt of gehinderd door een langdurige ziekte, een handicap o
neen

Studie(s) en diploma's

Lager en middelbaar onderwijs in Nederland.
Verschillende HBO management studies in Nederland

Huidige functieomschrijving

Bi+ activist
Voormalig bestuurslid Regenbooghuis Limburg vzw, waarvan drie jaar voorzitter te zijn geweest.
Mede oprichter en lid bi+ werkgroep çavaria.
Mede oprichter en coördinator "ertussenin", de Limburgse vereniging voor bi+ personen.

Ervaring

Sinds meer dan 10 jaar ben ik actief binnen de LHBTQI+ gemeenschap, waarbij ik sinds 2018 vormingen, lezingen en workshops op Limburgse hoge en secundaire scholen en aan personeelsleden van verschillende maatschappelijke, overheidsinstellingen en sociaal culturele organisaties over de uitdagingen en obstakels rond dit thema geef.

Mijn media ervaring

Tijdens mijn voorzitterschap en voordien als communicatieverantwoordelijke van Regenbooghuis Limburg vzw, meermaals geïnterviewd door Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg en andere media. Als coördinator van "ertussenin" tijdens een live radio programma "De bende van Annemie" geïnterviewd. In 2023 TV Limburg te woord gestaan m.b.t. ervaringen tijdens vormingen op middelbare scholen.