Jakob

Van Acker

Tandheelkunde- Mondgezondheid bij kinderen

Contact

Trefwoorden
Tandheelkunde
Kinderen en jongeren

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels

Achtergrond

Lidmaatschap
Belgian Acadamy of Pediatric Dentistry, The International Association of Paediatric Dentistry, European Academy of Paediatric Dentistry, International Association of DentoMaxilloFacial Radiology
Huidige nationaliteit(en)
Belg
Nationaliteit(en) bij geboorte
Belg
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Belg
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Belg

Studie(s) en diploma's

Hij behaalde in 2013 zijn Master of Science in de specialistische tandheelkunde (kindertandheelkunde en de bijzondere tandheelkunde) aan de Universiteit Gent.
Dr. Jakob Van Acker won de prijs ‘Meest waardevolle masterstudent kindertandheelkunde 2010’ aan de Universiteit Gent en de ‘EAPD Young Scientist Research Award' in 2012’. Hij heeft zijn doctoraat afgerond in 2021.

Huidige functieomschrijving

Leider van het team ELOHA (Equal Lifelong Oral Health for All) aan het Departement Mondgezondheidswetenschappen (UGent) alsook kliniekhoofd in de kindertandheelkunde bleef.
Jakob Van Acker voert behandelingen uit onder algemene anesthesie en lachgassedatie en verleent specialistische, vaak multidisciplinaire tandheelkundige zorg voor minderjarigen.
Hij geeft ook cursussen cariologie, diagnostiek en verschillende kindertandheelkundige onderwerpen aan zowel BaMa als Master na Master studenten in de tandheelkunde en geneeskunde. Hij begeleidt ook studenten preklinisch, klinisch en op het vlak van onderzoek.
Zijn huidige doelen zijn: anderen helpen uitblinken als kindertandartsen, mondgezondheid-gerelateerde levenskwaliteit van zwakker bevolkingsgroepen verbeteren, verder publiceren van relevant onderzoek alsook het blijven uitbouwen van zijn eigen expertise.

Ervaring

Dr. Van Acker combineerde tot 2017 zijn academische loopbaan met de private praktijk. Nu werkt hij uitsluitend nog in een ziekenhuisomgeving.

Mijn media ervaring

Interview in kader van Kinderziekenhuis 24/7.
Interview in vakblad consulbeeld voor Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen.
Gefilmd voor het programma Man bijt hond op de leeftijd van 19jaar.

Geen verdere media ervaring.