Jade

Tambeur

Ik ben een kinesitherapeut met een master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met een specialisatie in neurologische aandoeningen. Tijdens mijn opleiding en eerste professionele ervaringen is mijn interesse gegroeid op het gebied van gerontologie. Momenteel ben ik een Phd student in de gerontologie. 
Ik ben actief betrokken bij het "ACTIVE-AGE@home" project- een functioneel trainingsprogramma ontworpen voor kwetsbare ouderen aangeboden thuis. In dit project willen we de (kosten)effectiviteit van het functionele trainingsprogramma beoordelen over drie condities: begeleiding door professionals, begeleiding door vrijwilligers en een controlegroep. Naast mijn rol als onderzoeker, zal ik ook een professionele trainer zijn in dit project.


Onderzoeksinteresse/expertise:
- Doelgerichte zorg binnen fysieke activiteitenprogramma's voor kwetsbare ouderen.
- Motiverende strategieën en gedragsveranderingstechnieken: het verbeteren van therapietrouw en behoud van fysieke activiteitenprogramma's voor kwetsbare ouderen.
- Trainingsprincipes, op maat maken van beweegprogramma's voor kwetsbare ouderen.Contact

Trefwoorden
Gerontologie
Kinesitherapie
Geriatrie

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels

Achtergrond

Huidige nationaliteit(en)
Belg
Wordt u op de een of andere manier in uw dagelijkse activiteiten beperkt of gehinderd door een langdurige ziekte, een handicap o
neen