Goemaere

Stefan

Ik werk sedert 23 jaar voor SAAMO West-Vlaanderen (het vroegere Samenlevingsopbouw). Ik heb expertise op vlak van de strijd tegen energiearmoede, de sociale aspecten van het energie- en klimaatbeleid, Met SAAMO zoeken we samen met mensen in armoede naar structurele oplossingen voor hun gemeenschappelijke ervaren problemen. Zelf heb ik ook een eigen project binnen de circulaire economie (Papillon project) dat verkozen werd tot Radicale Vernieuwer 2019. Met Papillon verhuren we energiezuinige huishoudtoestellen as-a-service aan mensen in energiearmoede en dit momenteel in 20 Vlaamse gemeenten.

Contact

Trefwoorden
Energie en klimaatbeleid
Samenleving / Maatschappij
Armoede
Energie

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans
Nederlands

Achtergrond

Lidmaatschap
Ik maak deel uit van de werkgroep 'energie en armoede' binnen de schoot van Fluvius en neem deel aan diverse concrete werkgroepen in de schoot van het Vlaams Energie- en KlimaatAgentschap (oa armoedetoetsen)
Huidige nationaliteit(en)
Belg
Nationaliteit(en) bij geboorte
Belg
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Belg
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Belg

Studie(s) en diploma's

Sociaal werk

Huidige functieomschrijving

Opbouwwerker

Ervaring

5,5 jaar ervaring als jeugdwerker op de jeugddienst Ieper
Sedert mei 1999 aan de slag als opbouwwerker waarvan de laatste 10 jaar in de strijd tegen energiearmoede

Mijn media ervaring

Ik kwam al enkele keren aan bod tijdens reportages die gebruikt werden voor VRT NWS (Het Journaal, Terzake). Begin dit jaar was er een reportage voor BBC News. Papillon en ikzelf kwamen ook aan bod in de VRT documentaire "Wat houdt ons tegen?' met Jill Peeters. Verder radio-interviews voor Medialaan-groep
Daarnaast wordt ik ook soms door geschreven pers opgebeld voor een standpunt over nieuwe beleidsbeslissingen, zaken die zich voordoen mbt de energiefactuur of wordt ik opgebeld om getuigenissen van mensen te bezorgen.