Ellen

Vlaeyen

Haar voornaamste onderzoeksinteresses zijn valpreventie, geriatrische zorg, de integratie van effectieve op evidentie gebaseerde interventies in de dagelijkse praktijk (implementatiewetenschap) en leiderschap. Met als missie leiderschap in de zorg te verbeteren, coördineert Ellen het Netwerk Leiderschapsontwikkeling in de Zorg en ondersteunt ze met cursussen en seminars voor leiders in de gezondheidszorg.
Ellen Vlaeyen heeft een masterdiploma in de verpleegkunde en een doctoraat in de biomedische wetenschappen behaald aan de Universiteit van Leuven, waarbij ze zich richtte op de implementatie van effectieve valpreventiestrategieën in woonzorgcentra. Sinds september 2021 is ze aangesteld als tenure professor aan de Faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen, binnen de onderzoeksgroep Zorg en Ethiek aan de UHasselt. Daarnaast is Ellen de ondervoorzitter van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen aan het Academisch Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde, Universiteit van Leuven. Hier geeft ze ook mede les in cursussen over leiderschapsontwikkeling en managementvaardigheden. Haar voornaamste onderzoeksinteresses zijn valpreventie, geriatrische zorg, de integratie van effectieve op evidentie gebaseerde interventies in de dagelijkse praktijk (implementatiewetenschap) en leiderschap. Met als missie leiderschap in de zorg te verbeteren, coördineert Ellen het Netwerk Leiderschapsontwikkeling in de Zorg en ondersteunt ze met cursussen en seminars voor leiders in de gezondheidszorg. Publicaties: https://orcid.org/0000-0002-6079-2535.

Contact

Trefwoorden
Zorg
Gezondheidszorg
Verpleegkunde
Geriatrie

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Duits
Engels
Nederlands

Achtergrond

Wordt u op de een of andere manier in uw dagelijkse activiteiten beperkt of gehinderd door een langdurige ziekte, een handicap o
neen

Studie(s) en diploma's

Bachelor in Nursing; Master in Nursing Science, Doctoraat in de biomedische wetenschappen.

Huidige functieomschrijving

Tenure track professor UHasselt

Relevante Publicaties

Publicaties: https://orcid.org/0000-0002-6079-2535.

Relevante onderzoeken

Publicaties: https://orcid.org/0000-0002-6079-2535.