Elke

Kraemer

Elke's missie: Meer zichtbaarheid creëren voor vrouwelijke leiders binnen de technologiesector om zo een nieuwe generatie van vrouwelijke leiders en ondernemers te inspireren.

Met haar onderneming Clusity heeft zij een platform voor vrouwen en bedrijven in tech opgericht om ervoor te zorgen dat meer vrouwen in de sector instromen, blijven en doorgroeien.

Ze is gepassioneerd door projecten die mensen echt inspireren om met een andere blik naar de wereld te kijken. Daarom is ze ook betrokken bij Inspiring Fifty Belgium, een pan-Europees programma zonder winstoogmerk dat vrouwen binnen de technologiesector identificeert, aanmoedigt, ontwikkelt en onder de aandacht brengt.

Elke heeft een passie voor business development op het gebied van sales en marketing. Haar focus ligt op het realiseren van omzet- en winstgroei voor ICT bedrijven in België, Duitsland en Spanje. Ze startte als bediende maar werd al snel partner in 2012 bij Wimedia. Als Duitse van origine behaalde ze haar Master in Marketing aan de ESIC business school in Madrid. Ze leeft met haar man en 3 kinderen sinds 15 jaren in het zuiden van Antwerpen.

Trefwoorden : Women in Tech, Diversiteit, STEM, Women in Digital

Contact

Trefwoorden
Informatica
Gender- en vrouwenstudies
Diversiteit en gelijke kansen
Vrouwen
Informatica en internet

Talenkennis

Moedertaal
Duits
Spreek je nog andere talen?
Duits
Engels
Nederlands
Spaans

Achtergrond

Lidmaatschap
Women in Digital (https://bit.ly/3WrtDur)
Technopolis (Member General Assembly)
Inspiring Fifty Belgium (oprichtster)
Huidige nationaliteit(en)
Duits, Belgisch
Nationaliteit(en) bij geboorte
Duits
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Duits
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Duits

Studie(s) en diploma's

Licenses & certifications
Inclusive Leadership: The Power of Workplace Diversity
2022

ESIC Business & Marketing School ESIC Business & Marketing School
Master, Marketing & Sales
2002 - 2003

Hochschule Niederrhein
Bachelor, social sciences
1992 - 1997

Huidige functieomschrijving

- Oprichter Clusity 🚀 - Kontich, Vlaams Gewest, België - Platform voor vrouwen in Tech
- Zaakvoerder wimedia - Reet, Vlaams Gewest, België
- Initiator Inspiring Fifty Belgium - b-anual Award voor vrouwen Leading women in Tech (CEO - CIO- CDO - Tech Founders)

Ervaring

Ik ben gepassioneerd door projecten die mensen inspireren om met een andere blik naar onze wereld te kijken.

Daarom ben ik betrokken als mede-initiatiefnemer bij Inspiring Fifty Belgium, een pan-Europees programma zonder winstoogmerk dat toonaangevende vrouwen binnen de technologiesector identificeert, aanmoedigt, ontwikkelt en in de kijker zet. Elk jaar willen we de schijnwerpers zetten op 50 fantastische vrouwelijke leiders in Tech. Onze ambitie: anderen inspireren om te volgen. Mijn partners in crime om deze missie te vervullen: The Inspiring Fifty Global network, De Cronos Group, Microsoft, Agoria, Trends en hopelijk binnenkort nog meer!

Er werken nog steeds veel minder vrouwen in Tech dan mannen. Tegelijkertijd wordt onze wereld steeds digitaler, waarbij technologie de basis vormt van bijna alles. Hoe we die technologie bouwen, bepaalt hoe de wereld van morgen eruit zal zien. Daarom is het belangrijk om iedereen erbij te betrekken.
Daarom heb ik Clusity opgericht 🚀. Ik wil #TECH bedrijven helpen om nieuwe talenten aan te trekken, zodat ze diverser worden. Daartoe zoeken we binnen hun organisaties onder meer naar authentieke #rolmodellen, die we een podium geven tijdens #online en #live #events.
Op de lange termijn wil Clusity ervoor zorgen dat meer vrouwen hun toekomst zien in tech. We bieden een inspirerend netwerk, workshops, events en carrièremogelijkheden om die missie te vervullen.

Last but not least ben ik ook de drijvende kracht achter "Love2Truck" (www.love2Truck.be), een initiatief om de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België in de kijker te zetten. Love2Truck gaat op zoek naar de echte, authentieke verhalen achter de mensen die een vrachtwagen besturen. De waargebeurde verhalen moeten andere mensen inspireren om vrachtwagenchauffeur als een geweldige werkkans te beschouwen. Het initiatief wordt ondersteund door: DKV, GO4Logistics, Randstad, Renault Trucks, Suivo, TLV, TVM en UHasselt.

Voel je welkom om met mij te connecteren op LinkedIn. Of contacteer me met je vraag via e-mail (elke @ clusity.be) .
Laat me weten waarom je graag zou connecteren of laat me weten wat jou inspireert!