Anneleen

Michiels

Ik ben hoofddocent aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt en aan het Research Center for Entrepreneurship and Family firms. Ik was voorheen verbonden als docent aan de KU Leuven, als gasprofessor aan verschillende universiteiten in de USA en Australië en was Chair van de Family Business Strategic Interest Group van de European Academy of Management van 2016-2020.

Aan de UHasselt doceer ik opleidingsonderdelen rond financiële markten, vermogensbeheer, corporate finance en strategisch financieel management aan studenten TEW, Handelsingenieur en Handelswetenschappen. Mijn onderzoeksinteresses situeren zich op de intersectie tussen finance en governance in de context van familiebedrijven en bedrijfsfamilies (dividendbeleid, verloning van het topmanagement, bedrijfsoverdracht, financiering, professionalisering, financiële geletterdheid), waarbij ik telkens rekening houd met de emotionele componenten hiervan. Mijn onderzoek verscheen in toonaangevende internationale journals, praktijkgerichte magazines en blogposts.

Familiebedrijven; Bedrijfsfamilies; Verloning; Financiering; KMO; Professionalisering; Governance; Financiële Geletterdheid

Contact

Trefwoorden
Beurs
Corporate finance
Corporate governance
Handelswetenschappen
Familie

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels

Achtergrond

Lidmaatschap
International Family Enterprise Research Academy
European Academy of Management
Family Firm Institute
Editorial Board Member of Journal of Family Business Strategy
De Bestuurder

Studie(s) en diploma's

Handelsingenieur
PhD - Finance in Familiebedrijven

Huidige functieomschrijving

Associate Professor (Hoofddocent) Finance en Familiebedrijven aan het Research Center for Entrepreneurship and Family firms, Universiteit Hasselt.

Relevante Publicaties

Overzicht van recente publicaties:
https://www.researchgate.net/profile/Anneleen-Michiels

Mijn media ervaring

Zie o.a. 

Universiteit van Vlaanderen

Radio 1

Radio 1