Sarah

Geebelen

Als echtscheidingsadvocaat en scheidingsbemiddelaar weet ik dat de beslissing om al dan niet te scheiden bij de betrokken partijen steeds voor een rollercoaster aan emoties en dus de nodige stress en spanning zorgt.

Hoe zal iemands partner reageren wanneer hem of haar wordt verteld dat de ander wil scheiden? Geraken ze er samen uit of wordt het een ware vechtscheiding? Hoe zullen hun kinderen reageren? Wie mag in het huis blijven wonen? Gaan de ex-partners het financieel allemaal wel kunnen beredderen? Hoe gaat hun nieuwe leven eruit zien? Heel wat onzekerheden dus bij het afsluiten van dit hoofdstuk in iemands leven en de hieruit volgende nieuwe start.

Misschien wil één van de partners scheiden, maar heeft de ander nog geen idee dat deze boodschap eraan komt. Dan moet hij of zij nog door het hele verwerkingsproces heen. Ongetwijfeld spelen er in deze situatie nog méér vragen.

Door mijn 15 jaren ervaring als echtscheidingsadvocaat en -bemiddelaar weet ik als geen ander wat er op iemand afkomt in deze onzekere tijd. En daarmee heb ik het niet enkel over hetgeen “juridisch” geregeld moet worden, maar ook wat dit op emotioneel vlak voor iemand teweegbrengt.

Om ervoor te zorgen dat mijn cliënten de juiste beslissing kunnen nemen of dat ze weten waar ze staan wanneer hun partner beslist om te scheiden, bied ik vanaf het eerste adviesgesprek over een echtscheiding:

✔ Onze familiescan: waar staat mijn cliënt op dit moment?
✔ Juridische helderheid: wat zijn zijn of haar rechten en plichten? Hoe verloopt een procedure?
✔ Een duidelijke uitkomst: waar wil mijn cliënt naartoe: is dit haalbaar? Wat mag hij of zij van de echtscheiding verwachten?
✔ Een langetermijnoplossing: ik ga nooit voor de quick fix, wél voor een oplossing die het leven van mijn cliënt weer in balans brengt.

Zijn mijn cliënt en zijn of haar (toekomstige) ex nog on speaking terms? Dan ga ik graag met hen beiden aan de slag. Als bemiddelaar probeer ik de communicatie weer op te starten. Soms is een klein duwtje genoeg, soms vergt het wat meer trekken en sleuren. Maar hoe dan ook komen we er wel uit. Het is immers niet omdat er een punt gezet wordt achter hun leven als koppel, dat ze niet meer door één deur moeten kunnen. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn.

Mijn motto bij een scheiding: "Divorce isn't such a tragedy. A tragedy's staying in an unhappy marriage, teaching your children the wrong things about love. Nobody ever died of divorce." - Jennifer Weiner

Contact

Trefwoorden
Sensibilisering
Lifestyle, wellness en vrije tijd
Familierecht
Kinderen en jongeren
Vrouwen

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands

Achtergrond

Lidmaatschap
Unizo bestuurder
Huidige nationaliteit(en)
Belgische
Nationaliteit(en) bij geboorte
Belgische
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Belgische
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Belgische

Studie(s) en diploma's

Katholieke Universiteit Leuven - licentiaat in de rechten (2007)
Katholieke Universiteit Leuven - postgraduaat familiaal bemiddelaar (2018 - erkend door de Federale Bemiddelingscommissie)

Huidige functieomschrijving

Founder HuisRAAD Advocaten
Echtscheidingsadvocaat
Scheidingsbemiddelaar

Ervaring

15 jaar (2007)

Mijn media ervaring

Unizo Starter van het jaar 2016 (https://www.youtube.com/watch?v=rgMxd1FZTYY)