Peter

De Knock

Ik heb een passie voor onderwijs, arbeidsmarkt en technologie, en vooral de samenhang tussen deze factoren. Ik gaf lang les in de lerarenopleiding secundair onderwijs, stond jaren voor de klas als leerkracht PAV en ben sinds sept 2018 actief als trajectbegeleider duaal leren en werken in het HTISA in Gent. Een TSO en BSO school in hartje Gent.

Contact

Trefwoorden
Onderwijs

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Duits
Engels
Frans
Nederlands

Achtergrond

Huidige nationaliteit(en)
Belg
Nationaliteit(en) bij geboorte
Indische
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Indische
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Indische

Studie(s) en diploma's

Licentiaat in de pedagogische wetenschappen optie fundamentele pedagogiek
Master in de vergelijkende cultuurwetenschappen
Academische Initiƫle lerarenopleiding

Huidige functieomschrijving

Als trajectbegeleider duaal leren sta je met 1 voet in de bedrijven en een andere in het onderwijs. Je opereert op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt.
Binnen duaal leren worden jongeren 3 dagen per week opgeleid in een bedrijf, en 2 dagen op school. Een trajectbegeleider zoekt bedrijven, maakt een match tussen lln en bedrijf en volgt de trajecten binnen de bedrijven op.

Ervaring

2005-2018: Docent specifieke lerarenopleiding CVO Kisp Gent
2011-2018: Leerkracht PAV CDO De Rotonde Gent
2018-heden: trajectbegleider duaal leren en werken CDO De Rotonde Gent

Andere info

Naast onderwijs en arbeidsmarkt ben ik ook gefascineerd door technologie en de impact daarvan op de diverse sectoren waarmee ik professioneel in contact kom. Concreet is dat automotive, lassen, HVAC, carrosserie. Deze sectoren zijn en zullen de komende jaren drastisch veranderen. Toekomst van mobiliteit is een topic dat me erg aanspreekt. Ook het reskillen en upskillen van onze huidge profielen van leerlingen zijn vraagstukken waar ik me graag mee bezig houd.