Karlien

Coppens

Als doctor assistent aan UGent doe ik onderzoek naar ondernemers en bedrijven in moeilijkheden en bedrijfsfaillissementen. Hiervoor werk ik samen met Dyzo, een vzw die gratis advies verleent aan ondernemers in moeilijkheden. Daarnaast begeleid ik studenten bij het schrijven van hun eigen business plan.

Contact

Trefwoorden
Zelfstandig ondernemen

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans

Achtergrond

Huidige nationaliteit(en)
Belg

Studie(s) en diploma's

Master (2013) en doctoraat (2022) in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Ugent)

Huidige functieomschrijving

Doctor assistent aan Universiteit Gent

Ervaring

6 jaar ervaring als doctoraal onderzoeker (2016-2022)
2 jaar ervaring als business consultant (2013-2015)

Relevante Publicaties

Doctoraatsproefschrift: Coppens, K. (2022). Entrepreneurs facing venture distress: conditions, processes and outcomes
Wetenschappelijk artikel: Coppens, K., & Knockaert, M. (2022). Committed to the venture or the family? A study of entrepreneurial persistence in distressed ventures. Small Business Economics, 58(1), 263-280.
Rapport: Lambrecht, J., Knockaert, M., Coppens, K. en Broekaert B. (2020). De impact van bedrijfsmoeilijkheden op de familie van de ondernemer.

Relevante onderzoeken

Mijn doctoraatsonderzoek verschaft inzicht in de redenen waarom en omstandigheden waaronder ondernemers een bedrijf in moeilijkheden verderzetten aen welke impact dit heeft op hun welzijn. Deze inzichten laten ondernemers toe om hun eigen noden en gedragingen beter te begrijpen en bij te sturen. Bovendien helpen ze ondersteuners en beleidsmakers om gepaste ondersteuningsinitiatieven op poten te zetten.

Mijn media ervaring

Ik gaf in 2021 tweemaal toelichting in het radio 1 programma 'De wereld vandaag' over bedrijven in moeilijkheden en de stopzetting van het moratorium op faillissementen.
Daarnaast was ik in 2021 te gast in het TV programma 'De Markt' op Eén, waar ik duiding gaf over de toestand van de Vlaamse bedrijven 1 jaar na het uitbreken van de coronacrisis.