Hans

Diels

Als toekomstdenker en expert geopolitiek bij het ondernemersplatform ETION volg ik de grote maatschappelijke evoluties op en ga na wat de impact van technologische innovatie is op onze maatschappij.
Door middel van trendanalyse en scenarioplanning help ik organisaties zich voor te bereiden op de toekomst.
Als expert geopolitiek focus ik op hoe geopolitieke conflicten landen een impact hebben op de stromen van goederen, geld, mensen en informatie tussen landen.

Contact

Trefwoorden
Economie / Financiën
Politieke wetenschappen

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans
Nederlands

Achtergrond

Huidige nationaliteit(en)
Belg

Relevante Publicaties

Het Onzekerheidsvoordeel (Lannoo Campus, 2022): 

Maak je bedrijf beter bestand tegen veranderingen

Hoe denk je op lange termijn in een wereld die steeds sneller verandert?
Hoe verwerf je door onzekerheid te omarmen een competitief voordeel?
Hoe ontwikkel je een bedrijfsstrategie in een onzekere omgeving?

In een snel veranderende wereld werken de klassieke strategische concepten niet meer. Bedrijven moeten zich voorbereiden op verschillende alternatieve toekomsten. Eén optimale strategie is een illusie.

Het zijn de bedrijven die de onzekerheid omarmen, de horizon scannen voor opkomende trends en hun strategische opties uittesten in verschillende scenario’s die er competitief beter voor komen te staan dan hun concurrenten die in de illusie van zekerheid blijven leven.

Het onzekerheidsvoordeel schetst een helder kader voor bedrijfsleiders en changemakers die willen bouwen aan een toekomststrategie in een wereld vol onzekerheid. Het toont hoe je aan de hand van scenariodenken onzekerheden kunt omzetten in opportuniteiten.