Deniza

Miftari

- diversiteit en inclusie in organisaties en bedrijven
- vluchtverhaal en migratieachtergrond
- jongeren en ondernemerschap
- jongeren, engagement en netwerk opbouwen

Contact

Trefwoorden
Discriminatie
Diversiteit en gelijke kansen
Etnisch-culturele minderheden
Migratie en integratie
Racisme

Talenkennis

Moedertaal
Albanees
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans
Nederlands

Achtergrond

Lidmaatschap
- Oprichter Diversa RSL: meisjeswerking die maandelijks samenkwam om taboeonderwerpen te bespreken, safe space voor meisjes met migratieachtergrond (2016 - 2020)
- Gewezen voorzitter van overkoepelende studentenraad Vives Hogeschool (2016-2019)
- Gewezen lid Vereniging voor Studenten (VVS) (2016-2019)
- Commissielid Audit Toegepaste Informatica (2017)
- Commissielid Audit Studentparticipatie Artevelde Hogeschool (2019)
- Gewezen lid Jeugdraad Roeselare (2015-2017)
- Gewezen lid jongerenwerking Oxfam Kortrijk (2016- 2019)
- Voorzitter Jong Groen Roeselare (2017-2020)
- Gewezen gemeenteraadslid Groen Roeselare (2018-2019)
- Bestuurslid Avansa MZW - expert diversiteit en inclusie (2022-...)

Huidige nationaliteit(en)
België
Nationaliteit(en) bij geboorte
Kosovaars
Nationaliteit(en) moeder bij geboorte
Kosovaars
Nationaliteit(en) vader bij geboorte
Kosovaars

Studie(s) en diploma's

- Bachelor Sociaal Werk
- Specialisatie Migratie en Intercultureel Werken

Huidige functieomschrijving

Verantwoordelijke diversiteit in inclusie-beleid in Kenniscentrum ARhus Roeselare en medewerker projecten
Ad Hoc opdrachten waarbij ik organisaties, bedrijven maar ook (hoge)scholen help nadenken over een inclusiebeleid en hoe hieraan beginnen

Ervaring

Op mijn achttiende hoorde ik een docent vertellen dat iemand zijn grootste rijkdom, een divers netwerk is. Als jonge Kosovaarse met een uitsluitend (conservatief en patriarchaal) Kosovaars netwerk en een 5-tal Vlaamse schoolvriendinnen maar met grote carrièredromen besefte ik dat het er op dat moment voor mij niet goed uitzag. Daarom besloot ik nieuwe netwerken uit te bouwen en mijn wereldbeeld uit te dagen door me lid te maken van adviesorganen voor jongeren en mij te engageren als vrijwilliger. De weerstand vanuit mijn gemeenschap hield me allesbehalve tegen om dit pad verder te bewandelen en daar pluk ik vandaag als zevenentwintigjarige nog altijd de vruchten van. Zo ontdekte ik de meerwaarde van netwerken, engagement opnemen, je grenzen verleggen en ondernemen vanaf een jonge leeftijd.

- Ervaring met spreken voor publiek, hier heel passioneel over.. Als projectmedewerker en coördinator van 2 grote projecten in mijn korte carrière (2,5 jaar) presenteerde ik op netwerkevents de resultaten van ons project. Ik word vaak omschreven als welbespraakt en vlot in omgang. Krijg vaak het vertrouwen om het woord te nemen en mensen toe te spreken op events. Omdat ik een zachte aanpak hanteer slaag ik er in mensen te overtuigen dat inclusief werken de beste manier van werken is. Mijn argumenten worden altijd gestaafd met betrouwbaar cijfermateriaal uit onderzoek van landen waar ze al verder staan in dit verhaal.

- Vlotte pen en goed met woorden maar tegenwoordig te weinig tijd op overschot om te schrijven.

- Mijn kritische blik op de maatschappij zorgde voor uitnodigingen om mee te werken aan het uitschrijven van beleidsplannen en inclusieteksten. Door de West-Vlaamse context ben ik meestal de enige niet-witte persoon aan tafel maar dit schrikt niet af hoewel het vaak een weg van lange adem is om openheid naar een nieuwe manier van denken te realiseren.

Mijn media ervaring

Als geëngageerde jongere en student kwam ik een aantal keer in de lokale media. Ik legde verschillende interviews af voor kranten en tijdschriften en kwam verschillende keren op Focus WTV. Als 6-jarig meisje kwam ik na een gans vluchtparcours afgelegd te hebben terecht in Roeselare. De oorlog van Kosovo in 1998 zorgde ervoor dat mijn ouders op zoek gingen naar veiligheid en stabiliteit. Van kleins af was ik geïnteresseerd in politieke thema's als integratie, inclusie, diversiteit, migratie, jongerenempowerment (met de focus op jongeren met migratieachtergrond die vaak een drempel ervaren om hun dromen na te jagen), etc. Dit zorgde ervoor dat ik in 2018 op de tweede plaats van de verkiezingslijst stond voor Groen Roeselare. Ik werd rechtstreeks verkozen en genoot heel wat media-aandacht, ook in mijn thuisland Kosovo en in Albanië.
Ik heb ook heel wat ervaring met spreken voor publiek. Tijdens mijn studies nam ik deel en organiseerde ik mee debatten, werd ik uitgenodigd om te speechen of een presentatie te geven over mijn vlucht- en integratieverhaal en gaf ik workshops op scholen. Het verhaal van een inclusieve maatschappij/organisatie/bedrijf delen met mensen zijn een grote passie.