Ciska

Debacker

Je kan mij o.a. contacteren voor volgende onderwerpen: genderbewust lesgeven en genderbewust schoolleiderschap, gendergelijkwaardig ondernemen (SDG nr.5 van de VN-doelstellingen), thema anti-seksisme en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, feministische antropologie, feministische geschiedenis nationaal en internationaal, discriminatie en gelijke kansen, genderstereotypen, gender, diversiteit en inclusie, gebalanceerd leiderschap, HR-ondersteuning m.b.t. diversiteit, inclusie en gendergelijkwaardig ondernemen. Expertise als inclusie adviseur voor bedrijven. Onderzoek, audit en advies m.b.t. gendergelijkwaardig ondernemen.

Contact

Trefwoorden
Human resources
Gender- en vrouwenstudies
Diversiteit en gelijke kansen
Inclusief onderwijs

Talenkennis

Moedertaal
Nederlands
Spreek je nog andere talen?
Engels
Frans
Nederlands
Spaans

Achtergrond

Lidmaatschap
Femma wereldvrouwen
Huidige nationaliteit(en)
Belg

Studie(s) en diploma's

Master Geschiedenis (Ugent)
Master Sociale en Culturele Antropologie (magna cum laude, KUL)
Master Gender en Diversiteit (Ugent)

Huidige functieomschrijving

Zaakvoerder Oriënta-coaching. Oriënta-coaching is een coaching en trainingspraktijk gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mijn coaching, trainingen, webinars en masterclasses zorgen ervoor dat mensen hun plek in de wereld innemen. Helemaal zichzelf en in al hun prachtige diversiteit en uniekheid. Verder bied ik als inclusie adviseur trainingen, vormingen en workshops aan rond diversiteit en inclusie voor scholen, organisaties en bedrijven.

Ervaring

Als antropologe leerde ik dat er niet één manier van leven is. Veel zaken die we als vanzelfsprekend nemen, zijn cultureel bepaald door de maatschappij waarin we zijn geboren. Mijn praktijk Oriënta-coaching komt voort uit mijn passie en jarenlange expertise rond persoonlijke ontwikkeling, gendergelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie.
Doorheen mijn trainingen en workshops rond diversiteit en inclusie leer ik bedrijven en organisaties omgaan met, en het overbruggen van verschillen met prachtige resultaten, verbinding en inclusie als gevolg. Dankzij mijn commerciële- en managementervaring in combinatie met mijn academische achtergrond kan ik organisaties en bedrijven op een unieke wijze bijstaan voor een blijvende impact.

Relevante Publicaties

LibUgent: Debacker, C. (2009). Een Kritische Analyse Van Het Debat Rond Transnationale Corporaties In De Mondiale Ontwikkeling : Casus: De United Fruit Company In De Santa Marta Bananenzone; 1899-1966. Geraadpleegd op 15 november 2022 van https://lib.ugent.be/catalog/rug01:001366499.

Debacker, C. (2011). De Stilte Doorbroken: De stem van de jeugd ten opzichte van de publieke herinneringspraktijken in Cambodja. Masterthesis.