Autisme Centraal

Autisme Centraal is een kennis- en ondersteuningscentrum dat autisme ziet als een uitdaging voor onze samenleving. We verzamelen theoretische en praktische expertise omtrent autisme. Via studiedagen, een ruim aanbod van workshops en cursussen dragen we deze kennis uit. De complexe informatie over autisme verwerken we op een begrijpbare manier in verscheidene boeken en publicaties waaronder het tijdschrift 'Sterk! in autisme'. Ons deskundig multidisciplinair team werkt in een Europees perspectief en integreert zo vernieuwende tendensen en praktijken uit verschillende landen. Tevens onderhouden we goede contacten met de nationale en internationale academische wereld. Autisme Centraal sensibiliseert en werkt aan een positieve beeldvorming rond autisme.
Expertisegebied
Mensen met een handicap

Expertise

Autismespectrumstoornissen

Contact

Groot Begijnhof 85 9040 Gent/Sint-Amandsberg
info@autismecentraal.com
Thesaurus
Autisme

Missie

Autisme Centraal staat in voor vorming, informatieverspreiding over autisme en ondersteuning van autismevriendelijke projecten.

Activiteiten

Wij geven vormingen rond autisme en organiseren activiteiten voor mensen met autisme. Je kan deze bekijken en je hiervoor inschrijven op onze site www.autismecentraal.com