Expert in de kijker: Theesommelier Jessica Van Humbeeck

 Jessica Van Humbeeck
Jessica Van Humbeeck is gecertificeerd theesommelier. Ze ontwikkelde een eigen theelijn en baat in Aarschot een theewinkel en theewebshop uit. Ze geeft ook zelf basisopleiding tot theesommelier. “Mijn liefde voor thee is begonnen na een opleiding door onder meer de bekende Britse theespecialist Jane Pettigrew, maar de echte vonk is overgeslagen na een intensieve opleiding bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. Dankzij haar ben ik officieel ingewijd in de Chinese Tea Arts en mag ik mij een gecertifieerd ‘Tea Sommelier' noemen. Maar eigenlijk duurt een opleiding theesommelier een leven lang. Over thee valt immers veel te vertellen én veel te leren. Iedereen heeft al eens gehoord van zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong thee of kruideninfusie. Maar het is heel boeiend om de verschillende aspecten van al die soorten te ontdekken. Zo mag enkel het aftreksel van de theeplant Camellia sinensis ‘thee’ genoemd worden. Groene, witte, gele, zwarte, Oolong, Pu-erh thee en Matcha zijn stuk voor stuk pure theetjes. Andere extracties die niet afkomstig zijn van deze plant horen thuis onder de categorie ‘infusies’. Denk maar aan thee gemengd met vruchten of kruiden, zoals een infusie gemaakt van kamille, kersen, munt of appel. Onder meer de groene thee wint de laatste jaren bij ons duidelijk aan populariteit. Deze gezonde en krachtige thee is erg geliefd in Azië, het theecontinent bij uitstek. Vers geplukte groene theeblaadjes worden gestoomd of verhit en nadien gedroogd. Groene thee is bekend om zijn heilzame werking, een sterk aroma en een natuurlijke grassige smaak.”

5 juni 2017